Brända mandlar – hemmagjorda

RECEPT OCH BESKRIVNING

Hemmagjorda brända mandlar smakar inte bara lika bra som köpta, utan dem doftar också himmelska under tillberedningen. Och det är inte alls sant att man förstör stekpannan i processen, den är faktiskt inte ens svår att diska efteråt. Men man måste ha en sån där teflon eller silikon bakplåtsduk, alltså återanvändbar bakplåtspapper för att lägga ut när mandlarna ska svalna. Vanligt fungerar inte och utan blir det jobbigt!

INGREDIENSER

200 gr Mandlar

100 ml Vatten

200 gr Socker

1 msk Kanel

När det gäller redskap att röra stekpannan rekommenderar jag att absolut alltid att använda ingen plastspade utan använd trä! Smält socker blir nämligen mycket varm, och om plastredskapen inte smälter då släpper dem i alla fall ifrån sig giftiga ämnen och mjukgörare vid höga temperaturer!

Kolla på videon här nedan för arbetsbeskrivning, det är enkelt och går fort!

Lämna ett svar