Sommarens härliga vardagskvällar

Idag känns det som en riktig sommar- vardagskväll. Vi har varit iväg och jobbat med uppdrag i företaget under dagen (som varje dag) och sedan, när vi kommer hem på kvällen, då börjar det riktiga livet 😊

Allra först möts vi av ett stadigt surrande från äppelträdet framför entrén. Här är det fullt med bin. Inspektionsrundan i trädgården visar att de är lite överallt just nu. I maskroserna, iäppleträden, några är fortfarande i häggens topp… Lättad och glad konstaterar jag att bikupe-avläggaren jag gjorde i helgen verkar utvecklas och är vid liv – bi in och ut i lung takt…

Det första Michael gör är att han spurtar till grönsakslandet och planterar träd- bebisarna vi har fått från vår kund i Bohuslän idag. Några askar, lönnar och ekar och en alm. Plus några sälg från vårt företags lagerplats i industriområdet… Småträden får växa till sig lite i Michaels plantskola innan de så småningom ska få sitt föralltid-hem i vår skog…

Jag passar på och skördar spenat för kvällsmaten – spenat “spätzle”= tysk spenatpasta med lök och ost.

Efter maten skördar jag rallarrosblad för te- fermentering medans Michael pysslar om sina blommar och går till fåren på andra sidan skogen för att förse dem med sin dagliga dos vitlök mot fästingar och myggor och eventuellt flytta dem till nästa fålla på hagen.

Nu är det strax half nio och nu räcker det för idag. En kort liten promenad genom ljuvliga trädgården innan vi säckar ihop på soffan för en kort stund framför TVn innan det är läggdags.

Härliga dagar där husdörren står på vid gavel hela dagen och 15 av 16 vakna timmar spenderas utomhus!

Lämna ett svar